look at the stars, look how they shine for you



Just nu är jag så glad, för jag lyssnar på musik och tänker. Jag tänker att jag ska åka till en av mina favoritstäder i Augusti, och där ska jag få uppleva just den här musiken spelas live. Jag ska nämligen ner till stockholm och se Coldplay för första gången i mitt liv. Jag har så länge velat sett dom live och nu ska jag äntligen få göra det. Fina fina Coldplay, vad jag längtar! Sommar och vänner och livemusik är nog bland det bästa jag vet i den här världen.



Och livet längtar

Idag har varit en av de bästa dagarna på länge. Jag vet inte riktigt varför, jag antar att det bara är en sådan dag som det mesta bara stämmer och då humöret är på topp även om inget särskilt inträffar. En sådan dag som man vill minnas. Har haft slutproduktion och repat musikal hela dagen, lagat gomiddag med en fin kompis, skrattat massor, fått kramar av familjen, och sist men inte minst myst i sängen med nya avsnitt av favoritserier och choklad. Jag har känt en sån sorts lugn lycka som man känner när man inser hur fint livet egentligen är, hur mycket de små tingen kan betyda och då man kan vara tacksam för varje liten glädjande sak och varje närstående människa man har. Fler sådana här dagar behövs tack!

För varför låta de dåliga dagarnas händelser försämra det fina i de bra dagarnas värdefulla ögonblick? Livet ska levas här och nu, det har jag alltid trott är det bästa sättetatt vara lycklig. "What is bad now, is bad now only. What is good now, are good always. We make that choice"  läste jag för inte så länge sen i en blogg. Och jag tror att det stämmer på många sätt. Även om det är svårt att släppa taget om det förflutna, och även om nuet kan verka obetydligt och trist jämfört med framtidens föhoppningar, så är det ändå stunden i nuet som man måste göra det bästa av för att kunna vara lycklig och känna tacksamhet för det positiva som finns just NU.  Att leva för stunden kan verka som ett uttjatat talesätt, men jag tror verkligen på att det går.

Men det är fint att längta också, och jag både längtar och hoppas över framtiden. Att vara ung är både smärtsamt och komplicerat ibland, men det är också fullt av möjligheter. Att ha ett bultande och kännande hjärta i kroppen, och känslan av att vara fri och att ha hela livets alla äventyr framför sig, är ganska fantastiskt i sig. Och det är så mycket jag vill göra i mitt liv så jag tror att jag spricker snart, hihi.


Bilden är för ovanlighetens skull inte tagen av mig, utan lånad från http://www.weliveyoung.blogspot.com/

RSS 2.0