tar det lugnt ikväll

bara lyssnar på musik och tar det lugnt ikväll. skönt det ibland.

och nej den här bilden är inte från nu. bara hade lust att lägga upp den hihi. En galen sara eller nåt.




I am the light in the dark
I am the march I am the spark
Don't worry I'm ok now



Stockholm dag 3

Lite sent men bättre än aldrig kanske. Här är några bilder från tredje dagen på min och idas stockholmsresa.



Dagen började med att vi sov aldeles för länge, och segade alldeles för mycket med frukost och att packa och sånt. Det tog typ halva dagen. Så vi räknade ut vilken buss fran lidingö vi senast var tvugna att ta för att hinna till stationen i tid (tåget hem gick 16:38), och så såg vi till att i alla fall hinna bli klara tills dess. Idas kusin som vi bodde hos hann till och med komma hem från jobbet innan vi hade tagit oss iväg.
men iväg kom vi.

 
Vi gick till bussen, det var verkligen sommarvarmt väder den dagen, sådär riktigt stekande sol och klarblå himmel. Så härligt.


Här sitter vi och väntar på bussen. Ida är glad.



Vi filmade massor. Vi hade en jätteliten söt filmkamera med oss och filmade det mesta vi gjorde tror jag. kul var det.

och sen... (Vi missade tåget hem ska jag avslöja, men det är en lång historia som låter ungefär såhär.)

Sen skulle ida och sara som nog var en aningen blinda för tillfället, ta bussen till ropsten. Dom tog bussen till larsberg.
Men det upptäckte dom inte förrän dom var i larsberg, haha. Så väl i larsberg en aning stressade så tog dom en annan buss så stt dom skulle hinna med en annan buss till ropsten och då kanske hinna med den sista tunnelbanan som vi kanske hade en chans att hinna med tåget med om vi tog den. Det var precis så krångligt som det låter.
Och vi sprang och sprang och stressade och frågade folk och sprang lite till och blev nästan överkörda och stressade ännu mer. Men vi satt till slut på en buss till ropsten i alla fall, och en stund senare på tunnelbanan till centralen. Grejen var bara att tunnelbanan skulle vara framme vid centralen trettioåtta, pecis när vårat tåg skulle gå. Så vi började hoppas på att tåget skulle vara lite försenat. Och det ländes som om vi hade en chans att hinna faktiskt.
Tills vi kollade på biljetterna. Tåget gick inte alls trettioåtta utan tjugoåtta. Typ för två minuter sen då.
haha. kul för oss att bli av med dom pengarna plus att behöva betala nya biljetter. I alla fall jag kände mig ganksa klantig just då.
MEN. Vi gav inte upp. Utan vi borjade iställer hoppas på att tåget skulle vara lite mer än lite försenat, typ elva minuter eller nåt. Hoppet är väl  det sista som överger en? Så när vi kom till stationen så sprang vi ännu snabbare och stressade ännu mer och försökte hitta ett minst elva minuter försenat tåg till östersund. Hoppet är väl det sista som överger en? hehe det misslycksdes.

Tur i oturen hade vi ändå, eftersom vi stötte på en snäll sj-gubbe. Han gav oss nämligen biljetter till nattåget för trafikstörning, så vi slapp betala nya biljetter plus att vi fick en halv dag till i kära stockholm.

vi åkte då tillbaka till idas kusin och käkade tacos. gott!



Sen åkte vi hem till slut, utan att missa några fler tåg. Men personligen hade jag kunnat stannat en vecka till eller varför inte två?
kul vad det. 



 

everybody's changing


Det är dumt att inte gå och lägga sig fast man vet att man borde och att man kommer att vara alldeles för trött imorron och att man nog har massor av sömn att sova igen. Jag hade till och med planerat att sova riktigt tidigt ikväll. 
Det är dumt. Men jag är lite dum ikväll känner jag.
Tur jag får sova två timmar extra imorron bitti då, sovmorgon är bra ibland.

Har annars haft en riktigt dålig dag idag. Det har inte varit den typen av dålig dag där allt går fel, faktum är att det mesta har funkat bra idag, men det har varit den typen av dag då det inte känns bra. Det är få saker som har känts bra idag, allt har bara varit jobbigt och fel och onödigt och dumt. Antar att det bara är en fas som går över efter lite sömn. Ännu en anledning till att jag borde gå och lägga mig.

Kanske ville gud vara lite ironisk och gjorde därför denna dumma och utochinvända dag till en dag då skolan innehöll en dag full av filmer, övningar, och föreläsningar. Just sådana som var till för att för att stärka självförtroendet, öka prestationsförmågan, och förmågan till positivt tänkande hos alla elever. En temadag med temat MOTIVATION.
tja, det lyckades nog inte så bra som dom hoppats på mig. Var lite svårmottaglig för sådant vid tillfället.

Men jag tycker ändå att det var en bra skoldag om man säger så, det finns betydligt värre saker att genomlida. Och filmen som vi såg, persiut of happiness, var riktigt bra.

Jag har i alla fall fått tillbaka det mesta av mitt gamla positiva tänkande (eller iaf viljan att försöka tänka positivt), så efter en promenad och några goda mackor nu ikväll kändes det riktigt fint. är för trött för att orka tänka särskilt mycker mer nu så ska stänga av den här strålningsapparaten så det så!

JAG SKA SOVA



and I don't feel the same










när man äntligen kan se...



SÅ VÄNDER ALLT IGEN

ALLT VÄNDER OM IGEN



TFT

Idag är det exakt ett år sedan jag träffade två väldigt fina människor för första gången. Exakt ett år sedan jag började på Vittra gymnasieskola och tänkte att vem i helvete ska jag hänga ihop med, jag känner ju ingen. Jag var typ den enda som inte kände någon sen förut kändes det som. Och i början kände jag inte heller dessa fina personer, utan det var mer eftersom som vi började umgås och jag upptäckte vilka otroligt fina människor dom är. Och nu ett år senare så är jag otrolig glad att jag har dom här personerna vid min sida, jag vet inte hur jag skulle överleva skolan utan dom. Och dom har blivit två av mina allra bästa vänner. Så tack för det här året ida och elin, ni är så fina och jag älskar er.

jag antar att två terminers alla dagar sätter sina spår     


söndag

Sitter och väntar på segmamma så passar på att skriva nåt här.
Väntar på att hon ska bli klar med det hon nu gör så att vi kan rida tillsammans sen, idag ska jag  verkligen rida, det SKA jag. Det var så otrolig länge sen nu jag red hemma med mamma, så det ska bli kul. Tror att hästarna längtar efter att bli lite ompysslade också faktiskt.

Inget verkar bli som jag tänkt mig den här helgen. I fredags blev det misslyckad lyckad grillkväll. Och i går blev det misslyckad lyckad tältning med Verre. Hehe. Vi hade planerat att åka till andersön och tälta och grilla, vi hade köpt massa mat och hittat en engångsgrill och allt. Men sen på kvällen var det liksom blixtar och dunder och störtregn och hagel, så vi ställde in det hela. Men vi hade en mysig kväll hemma hos henne istället, det var KUL det med! 

Imorron ska vi planera fadderdag på skolan..... kul. NEJ. Jag hoppas att vi slipper brännboll, dans, och namnlekar iaf. Jag ska försöka vara lite positiv också.

I veckan SKA jag börja måla i mitt rum, nu har det liksom högsta prioritet nästan på min att-göra-på-fritiden-lista. jag har så himla mycker idéer och jag känner mig verkligen inspirerad att förändra saker runtomkring mig nu, så nu jävlar ska jag det! 

hej. en bild och några fina ord bara såhär mitt i natten.


Stockholm dag 2

Dag två tillbringade vi på gröna lund :D.
Men först ska man ha frukost ju. och det hittar man på ica.



Sen åker vi båt till grönan, åka båt är kul.



Vi hade en helt AWESOME dag där, och jag som tyå åkt två karuseller i mitt liv förut överlevde allihop, till och med fritt fall med tilt. och det var ASKUL!!!


ida vann en töörtley!!! och jag en fin groda.


Vi köpte en svampbob heliumballong också. Den var rolig.


Sen fick töörtley vara skelett innan vi skulle gå in i spökhuset.


Det blev kväll, det var sådan fin solnedgång och så fin utsikt över stockholm med alla lampor när man åkte upp i fritt fall och katapulten. Sen åkte vi hem.


Sen fixade vi bilder från dagen och ida la upp några på bloggen och sen alldeles för sent gick vi äntligen och la oss. Vi SOOOOVVV.
 
GOD NATT.

Fortsättning följer...

23:39

Har för en stund sen kommit hem från en faktiskt ganska lyckad ickegrillkväll med ida, anders, anna, och en kompis till henne. Vi hade tänkt att grilla men av olika anledningar blev det inte grilla utan bara en väldigt mysig och kul kväll i badhusparken. Roligt var det!
Sen har jag i princip hunnit mata kaninen och slagit på datan. 
I onsdags började skolan, och jag kan säga att tvåan faktiskt verkar vara helt ok. Idag fick vi slippa alla jobbiga lära-känna-lekar och vi jobbade istället med hur man lär sig bäst och hur man ska lägga upp skolarbetet för att lära sig bra typ. Det var lite segt ibland men också intressant. Så jag antar att livet är tillbaka till det normala igen.
Det regnar ute, jag hör nu hur det smattrar mot marken och taket (eller inte precis nu har musik i öronen men nyss). Det känns inte trist och deppigt som det brukar ibland när man vill ha sommarväder, utan mysigt bara. Väldigt mysigt, jag sitter gärna inne och lyssnar på stilla höstregn känner jag nu. Det är skönt.
Kanske kommer fortsättningen på min och idas stockholmsresa upp på bloggen ikväll, kanske kanske. snart. (snart runar snart. hehe)

  

Vilken färg har själen?


Stockholm dag 1

 Tre väldigt fina dagar i stockholm har jag och världens bästa ida haft. här är massor av bilder.
detta gjorde vi onsdag dag ett!


Först hoppade vi lite på medans vi väntade på flyget.

 
Sen var vi på väg!


Framme i stora staden stockholm.

 
Äta bör man annars dör man, sallad smakade bra fast det var äckliga bönor i. Vi satt bredvid en fontän och getingarna jagade oss och vi tog massa bilder.

 
Vi handlade lite.


Hård glass? rinnande!!!

 
Vi hittade en godisbutik!


Sen var vi på bio, och ida hittade sin gamla tvilling vid ingången.

Vi åkte sedan hem till idas snälla kusin som bor på lidingö och som vi fick bo hos. Så snällt av henne tycker jag. Sen sov vi.

Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig

Ikväll sitter jag bara och lyssnar på faktiskt väldigt fin musik och skriver inlägg. Håller bland annat på med ett om idas och min resa till Stockholm föra veckan, och kanske det blir klart ikväll, får väl se. Har lastat hö hos min farmor idag, det näst sista i år. Nu har hon skullen full med hö och det är bra det.  Är lite trött i armarna efter att ha lyft höbalar bara men det är en sån skön trötthet.  

Förövrigt tuggar jag tuggummi och funderar över hösten. Det känns faktiskt bra med höst, bättre än jag trodde. Jag är mer än sommarmänniska egentligen och enligt mig har sommaren i år varit alldeles för kort.  Men hösten är så lugn och skön och man har tid för tankar och känslor samtidigt som det händer mycket. Hösten är mysig, hösten är regn och kall klar luft med solsken och strålande färger och inspiration i massor och gamla minnen. Så brukar mina höstar vara i alla fall.

Imorron börjar skolan. Varför måste man börja en vecka innan de flesta andra skolor? Känns så onödigt liksom. Men får i alla fall sovmorgon för börjar inte förrän ett.

Har också kommit fram till två saker ikväll. Jag har kommit fram till att vissa människor inte förtjänar att vara älskade just nu och även att det finns många väldigt fina människor här i världen. Just det, en tredje sak också. Jag SKA spara till en kamera.  


snälla säg det igen

Om nästan exakt åtta timmar åker jag och världens finaste ida till stora staden stockhom där nere i söder.  Jag LÄNGTAR!!!!!!

dET kOMMerr Att bliii AAWWESOmmEee!!!!!!!!

tills dess ska jag helst hinna sova några timmar också, så jag säger väl god natt till världen för en stund.


(precis så här känner jag mig ikväll. eller inatt.)




go through the books just dream



Vart tog tiden vägen? Den blev less på sommarn och stack tror jag.
Fyra, tre, tre och en halv.
två veckor kvar.
Snart är det höst och snart börjar skolan, har verkligen inte lust. känns inte som om jag kommer orka just nu med alla kurser och alla förändringar som kommer.

jag vill inte jag vågar inte jag kan inte snälla mamma låt mig slippa!

Men jag ska bita ihop och hoppas på det bästa. Vad har jag annars för val? Det är bara barn som går till mamma och klagar. och jag är inget barn. tyvärr.

Men klanske blir det bra ändå, kanske jag visst orkar. jag ska försöka i alla fall och jag ska försöka vara positiv. Man kan ju hoppas på lite tur.

Jag är i alla fall säker på en sak. Den här sommaren är en sommar som jag kommer minnas länge och som jag just nu aldrig vill ska ta slut.

Snälla sommaren ta inte slut...

RSS 2.0