Stockholm dag 3

Lite sent men bättre än aldrig kanske. Här är några bilder från tredje dagen på min och idas stockholmsresa.



Dagen började med att vi sov aldeles för länge, och segade alldeles för mycket med frukost och att packa och sånt. Det tog typ halva dagen. Så vi räknade ut vilken buss fran lidingö vi senast var tvugna att ta för att hinna till stationen i tid (tåget hem gick 16:38), och så såg vi till att i alla fall hinna bli klara tills dess. Idas kusin som vi bodde hos hann till och med komma hem från jobbet innan vi hade tagit oss iväg.
men iväg kom vi.

 
Vi gick till bussen, det var verkligen sommarvarmt väder den dagen, sådär riktigt stekande sol och klarblå himmel. Så härligt.


Här sitter vi och väntar på bussen. Ida är glad.



Vi filmade massor. Vi hade en jätteliten söt filmkamera med oss och filmade det mesta vi gjorde tror jag. kul var det.

och sen... (Vi missade tåget hem ska jag avslöja, men det är en lång historia som låter ungefär såhär.)

Sen skulle ida och sara som nog var en aningen blinda för tillfället, ta bussen till ropsten. Dom tog bussen till larsberg.
Men det upptäckte dom inte förrän dom var i larsberg, haha. Så väl i larsberg en aning stressade så tog dom en annan buss så stt dom skulle hinna med en annan buss till ropsten och då kanske hinna med den sista tunnelbanan som vi kanske hade en chans att hinna med tåget med om vi tog den. Det var precis så krångligt som det låter.
Och vi sprang och sprang och stressade och frågade folk och sprang lite till och blev nästan överkörda och stressade ännu mer. Men vi satt till slut på en buss till ropsten i alla fall, och en stund senare på tunnelbanan till centralen. Grejen var bara att tunnelbanan skulle vara framme vid centralen trettioåtta, pecis när vårat tåg skulle gå. Så vi började hoppas på att tåget skulle vara lite försenat. Och det ländes som om vi hade en chans att hinna faktiskt.
Tills vi kollade på biljetterna. Tåget gick inte alls trettioåtta utan tjugoåtta. Typ för två minuter sen då.
haha. kul för oss att bli av med dom pengarna plus att behöva betala nya biljetter. I alla fall jag kände mig ganksa klantig just då.
MEN. Vi gav inte upp. Utan vi borjade iställer hoppas på att tåget skulle vara lite mer än lite försenat, typ elva minuter eller nåt. Hoppet är väl  det sista som överger en? Så när vi kom till stationen så sprang vi ännu snabbare och stressade ännu mer och försökte hitta ett minst elva minuter försenat tåg till östersund. Hoppet är väl det sista som överger en? hehe det misslycksdes.

Tur i oturen hade vi ändå, eftersom vi stötte på en snäll sj-gubbe. Han gav oss nämligen biljetter till nattåget för trafikstörning, så vi slapp betala nya biljetter plus att vi fick en halv dag till i kära stockholm.

vi åkte då tillbaka till idas kusin och käkade tacos. gott!



Sen åkte vi hem till slut, utan att missa några fler tåg. Men personligen hade jag kunnat stannat en vecka till eller varför inte två?
kul vad det. 



 

Kommentarer
Postat av: ida

hahahah så jävla klockrent. "ett minst elva minuter försenat tåg" ehehehe. älskade stockholm, åh <3

2010-09-01 @ 18:05:36
URL: http://ccardigan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0