Mina allra käraste vänner


Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind 
I'll run free too
Wish I could recklessly love like I'm longing to
Run with the wild horses run with the wild horses
 



Jag saknar ridlektionerna. Jag saknar ridkompisarna. Jag saknar Cajjo kära Cajjo. Jag saknar Madde. Jag saknar ont i benen dagen efter och skavsår lite här och där. Jag saknar ridläger. Jag saknar att flyga över hindren på min kompis. Jag saknar sommaren. Jag saknar grönt gräs och blå himmel. Jag saknar tokgalopp barbacka över jätteängen ovanför mitt hus. Jag saknar upptäcksfärd till häst ute i skogen, hmmm...vart leder den stigen? Jag saknar svett och damm en varm sommardag när man rider långtur till Målsta. Jag saknar höbärgning med tremänningarna, och att få skölja av sig stickigt höboss i storsjöns svala vatten efteråt, när solen äntligen gått ner efter den varma dagen. Jag saknar att få sätta på mig ridhjälmen och knäppa hakbandet. Jag saknar att få sätta mig i sadeln och känna att nu ska jag göra mitt bästa, nu ska vi klara det här pållen, nu ska det funka. Jag saknar en mjuk varm hals att luta kinden mot. Jag saknar ljudet när mina bästa vänner kliper av det långa sommargröna gräset med sina tänder, det ser så gott ut med friskt grönt gräs. Jag saknar till och med att putsa träns, som jag alltid har hatat att göra.

Det har blivit så sällan jag rider nuförtiden, har haft så ont om tid och möjligheter. Och så känns det så konstigt att inte ta ridlektioner vilket varit en självklar del av mitt liv de senaste sju åren. Men det har varit så mycket annat den senaste tiden så jag ångrara inte att jag slutade. Men jag tänker börja igen snart, det tänker jag. Och i sommar ska jag rida hemma så mycket jag bara kan, då ska jag ta igen alla förlorade tillfällen, då blir det full fart Tösen det lovar jag.




ooooooooointressanta detaljer om denna väldigt ooooooooointressanta dag

Lördag och hostan har fortfarande inte gett sig, envisa djävel...
Men jag tror att det kanske kanske kanske håller på att bli bättre iallafall för nyss hostade jag inte på en hel halvtimme.
Och nyss hittade jag inte min mobil heller, den var borta helt enkelt. Kollade runtomkring mig, på golvet, i fickan, spanade som en hök efter den. Såg några sekunder senare att jag hade den i knät. Hmmm...
Har upptäckt att jordnötter och Hosta inte går så bra ihop.
Är hungrig också, ska nog göra något åt det. Eller har redan försökt egentligen, det var då jag upptäckte det där med jordnötter. Har förresten glömt bort att jag fick i uppdrag att vakta fiskgratängen i ugnen kom jag på nu, inte bra, inte bra alls.
Har fortfarande inte hittat riktiga GP, så fejk GP får hänga med ett tag till tror jag.
Är det inte meningen att vattenfasta pennor ska vara vattenfasta? Det försvinner ju...
Det har slutat snöa nu. 
Blalablablabla.

Ska nog göra något vettigt nu tror jag.

 


Hellooo

Varför ska man vara sjuk? Varför ska man ha feber och hosta och snuva och täppt i näsan och ont i halsen och trött i kroppen? Så onödigt.
Jag vill inte vara sjuk, jag vill vara frisk och gå till skolan och träffa TFT, få nåt gjort med allt skolarbete jag har att göra, gå på bio, åka till bydalen,köpa skor, måla med verris.
Antar att det bara är att stå ut helt enkelt, någon gång lär det väl ge sig. Tur att man har sms iallafall.
Vad har jag egentligen gjort de två senaste dagarna? Soffan soffan soffan, jag tror att jag låg i soffan hela dagen igår faktiskt och bara svettades och frös om vartannat. Idag befinner jag mig också i soffan, fast någon piggare dock. Jag sitter här, snorar och hostar, orkar inte göra något vettigt. Skickar några sms. Hostar lite. dricker lite juice(stavade jag rätt nu?). slår på tvn. Inget vettigt. Hostar. Sätter på en film. alla bara skjuter varandra, vad är det för mening med det? Stänger av tvn. Tar fram svenskan och läser en bit om kärlek och grekiska myter. Helt ok. Försöker med engelskagrammatik. Host. Inte så lyckat. Hostar lite till, det vill inte ge sig, Hoppas ingen ringer och försöker prata med mig, jag tror inte någon skulle ha en chans att höra vad jag försöker säga mellan hostatackerna. Är nog bäst att jag leker stum idag. Sätter till slut på datan för tredje gången idag. tjihoo!
Vet att jag inte borde klaga så sällan som jag är sjuk ändå, men tja... 

 


.....

I am outside and I've been wating for the sun with my wide eyes Ive seen worlds that don't belong my mouth is dry with words I can not verbalize tell me why we live like this


Det är så mycket jag skulle vilja skriva men orkar helt enkelt inte nu, så det får bli lite bilder istället


"Nej tack, jag är aldeles för förtjust i att leva"


När jag somnade igår kväll,(ok i morse då) så tänkte jag att yes! imorron blir det sovmorgon! Trodde jag.
Mitt i min sköna sömn så där vid åtta kanske var det någon idiot som bankade på min dörr och den idioten var min pappa, men när jag hörde anledningen till att han tvingade mig upp ur min sköna sömn var han plötsligt inte en lika stor idiot längre. Så några (ganska många) timmar senare befann jag mig i ett soligt (oftast faktiskt) bydalen med ett par skidor och varm choklad i en termos, inte helt fel på sportlovet hihi. Trots att det var lite för blåsigt så var det riktigt kul att stå på ett par slalomskidor igen.
Och sen skulle jag prova att stå på en snowboard för första gången i mitt liv. Och det är verkligen inte särskilt lätt.
Slalomskidor = jaaaa!!!
Längdskidor = Njaaa...
Snowboard = aldrig i livet!!!
Så har det alltid varit, men nu...varför inte?
Så på med skorna pjäxorna jag vet inte vad man säger, och det kändes som att försöka få ner foten i en avsågad petflaska, och upp i backen (till fots, lift är inte att tänka på). Sittandes knäppa fast alla remmar, och sen...Hur i helvete ska man ta sig upp när fötterna sitter fast i en bräda? Nåja det gick efter ett tag, men hur ska man sedan hålla sig på fötter när de sitter fast i en bräda? Omöjligt.
Aj aj lilla rumpan och aj aj stackars handleder.
Men efter en stund kunde jag faktiskt stå på benen i minst trettio sekunder och det var ett rejält framsteg.
Sen ver det ju det här med att svänga, hmmmm. Inte så lätt det heller. Glida på tvären framåt går ju bra men...hur gör man för att få vingeleländet att svänga runt?
Hahaha jag kan säga att jag fortfarande inte har en aning. Och det kändes fruktansvärt fånigt att stå där ungefär trettio meter upp i backen och vifta vilt med armarna för att hålla balansen. Roligt roligt. Och jag kan tänka mig att det såg roligare ut än vad det kändes. Tur att jag inte stötte på någon jag kände hehehe...
Det pinsamma är att min fyrtioåriga pappa lärde sig att åka mycket snabbare än jag, och nu susar han ner för backen i full fart. Är det inte meningen att man ska ha lättare att lära sig saker ju yngre man är? 
Så nu jävlar pappa ska inte jag vara sämre än dig! alltså ska jag lära mig det här, hur lång tid det än tar, jag vill ju kunna. Jag ger mig inte förrän jag kan!
Men samtidigt börjar jag undra om jag inte ska lyssna lite på min kloka faster.
Som hon sa: "Nej tack, jag är alldeles för förtjust i att leva" 
HAHA

Men alla är ju nybörjare nån gång, och när jag blir omkörd har jag i minnet hur det var när pappsen skulle lära sig. "Pappa vad gör du under granen?" 

    
 


gÄSP

IF THE STARS WERE MINE I'D GIVE THEM ALL TO YOU




Jag längtar efter mjuka sköna varma gosiga sängen.
Lite trött ikväll HAHA:)



Varför hinner man så mycket mindre när man har så mycket mer tid på sig?

Det är alltså sportlov, och jag trodde att lovet var ett sådant tillfälle då man skulle hinna allt man inte hinner i vanliga fall, som att sova ut ordentligt på mornarna, lägga sig tidigt, vara uppe hela natten, umgås med kompisar, umgås med familjen, vara ute alla soliga dagar, springa, göra massor massor av skolarbete, lite mer skolarbete, äta glass, äta choklad, äta apelsin, dricka te, se den där filmen jag alltid velat sett men aldrig haft tid att göra, städa, måla rummet, hälsa på farmor, rida, och dubbelt så mycket saker som jag har glömt bort vid det här laget.
När ska man få tid över att ta det lugnt?
Ändå, ironiskt nog, känns det som att det ända jag har gjort idag och igår och kanske även dagen före är just att ta det lugnt. Ingenting har jag tagit itu med.
Jo lite har jag gjort, jag har skrivit sådär en fyra rader på engelskan och ätit en apelsin. skrev gjorde jag i förrgår och apelsinen åt jag i söndags...
haha!
Därför börjar jag få en känsla av att jag borde, nej MÅSTE skärpa mig och verkligen göra något åt situationen nu. Så därför har jag bestämt mig för att när jag har skrivit klart det här ska jag på riktigt sätta mig med skolarbete och inte ge mig förrän jag har gjort åtminstone klart engelskan och samhället. Nu ska jag skärpa mig.

Och igår hade jag en jättehärlig kväll i stan med TFTarna!!! Det var så kul att få träffa dom igen och fast att vi hmmm... inte lyckades med allt den dagen så hade vi jättekul.
Det blev tuggummin och ännu lite mera tuggummin, glassjakt runt hela stan, dansuppvisning, skratt, roliga sms, skratt, mera glass, och en oväntad släkting till min mössa som vi träffade på bredvid bowlinghallen hihi. HEJ HEJ GÄRDIN OCH PERSSON:)

Sedan när jag kom hem var jag så trött så jag föll typ ihop medvetslös på sängen, fattar inte varför... hehe

Och när jag åkte hem över frösön var stan så fin i vintemörkret (även om det börjar kännas tveksamt att kalla det vinter nu när man typ vadar fram i slask) och även om den här bilden är tagen för typ en månad sen så såg det ut ungefär så här:)
  

Nu ska jag dricka vatten och ställa in hjärnan på ENGLISH


jagkommerintehinnajagkommerintehinna!!!

Sitter och skriver på engelskan. Kl är ca tio i fem och det var bara en liten stund sedan som jag gick ifrån fotolektionen. Idag fick vi ut och fota vinterstaden östersund och sen fick vi vara i labbet och framkalla. roligt tjihoo!!! Men det tog sin lilla tid och nu är klockan redan fem snart. 
Jag som hade tänkt att jag skulle jobba med engelskan, jag måste det verkligen. Men nu är jag så hungrig och klockan är så mycket och jag är så trött och less så jag ger upp. Jag kan inte sitta hemma ikväll heller för jag kommer typ inte hem förrän halv tio eller nåt skulle jag tro. Så jag antar att jag får jobba ihjäl mig imorron istället hahaha (glädjelöst skratt). Känner mig så himla stressad bara, jag hatar att ha så här mycket att göra...
Nu ska jag iallafall träffa Verris och få något i lilla kurrande magen och sen ska vi titta på teaterettornas lilla framträdande på torget. Har hört att det var jättebra och att dom var jätteduktiga och det ska bli jättekul att se!!! Heja idis!
Och efter det ska vi titta på ljusspelet på rådhuset, det ska också bli kul, men jag antar att det är ungefär som förra gången, jag får väl se.
Sen ska jag vänta på lilla mamsen för att ta mig hem och efter det får jag äntligen lägga mig i sängen som jag har längtat efter hela dan...ssssoooovvvvaaaaaaaa!
Elin hade sina nya fina gula converse idag och det var så snyggt:) är så glad för din skull elisen.
Och jag hör att det låter uppe i eken, antar att det kanske är teatrarna och musikarna som bullrar och skriker, ingen aning faktiskt men skulle dom inte träffas där och typ träna?

Haha igår var en sån härlig dag. TFT:arna åkte skridskor på isen och det gick riktigt bra faktiskt. Hmmmm... det beror väl på vad man jämför med antar jag. Iallafall så halkade vi och skrattade och frös om händerna och fotade och filmade med mobilkameran. Här är några bilder:) 

Och sen när jag kom hem fick jag det knäppa iden att jag skulle åka längdskidor. Mina ben var inte riktigt lika duktiga på det och det beror nog på att jag knappt åkt sedan jag gick i femman vilket var ett tag sen...
Så eftersom jag inte har några skidor lånade jag mammas gamla, och efter jag snört på mig ankfötterna och klämt fast dom på brädbitarna gav jag mig av ut i snön.
Neheee!!! Det gick inte så bra. först höll jag på at inte ta  mig upp för backen, det var såååå bakhalt. efter tio minuter av svettigt stretande(fick typ släpa mig upp) hade jag änligen tagit mig upp för krönet, och den backen är inte särskilt lång eller brant. Sen gick det inte så mycket bättre, det var assvårt att manövrera dom där stockarna i snön, man kom ingen vart! Så efter en kvart eller så av ramlande, fastnande, svettande, stakande, halkande, gav jag upp och vände. Vet inte hur många gånger ajg ramlade den dagen.
jag var på superhumör iallafall och jag fick litre sol:)
Så igår fick mina ben tillräckligt med koordinationsövningar....


Nu ska jag skynda mig hihiiiiiiiii.......


   

Kväll igen...



"do you see the truth
trough all their lies
do you see the world trough troubled eyes
and if you want to talk about it anymore
lie here on the floor
and cry on my shoulder
I´m a friend"









Ännu en kväll.
Gud vad tiden går fort, vad har jag egentligen gjort idag?
Tyckte nyss att det var fredag.
Jag fortsätter att längta efter sommaren, efter värme och sol. Men ute fortsätter det att snöa. Och jag får sätta på mig halsduken och pulsa iväg till bussen som vanligt, och det är lika spännande varje dag att se om jag hinner med eller inte.
Katten har ont i örat, nån ond varelse har bitit henne nu i veckan. Och hon bara sover som vanligt, så hon är inget roligt sällskap ikväll, ligger bara och snorvar i köket. Ibland undrar jag om hon inte har fallit i koma, så som han sover.
Familjen är upptagen med sitt, så jag har lite "för mig själv" tid, det är inte så dumt det heller hihihi.
Har ritat lite på turtley idag, är nästan färdig med den, nu är det bara snakey kvar. Har börjat lite på den också faktiskt, men inte kommit så långt.
Och jag har lagt till 50 kr till London burken:) snart verre, snart...
Tappade äpplet under sängen nyss, och när jag änligen hade ålat in därunder och fått tag i rymlingen så var det fullt av damm, det var det äpplet det. Får äta apelsinen som jag snodde från skolan istället hehehe. 
Får se, nåt mer värt att berätta om?.........tror inte det. 
God natt.


Jo just ja, träffade en gammal klasskamrat på samma ställe som jag har träffat henne tre gånger tidigare den senaste tiden, lite kul. Hej Emma!
Och en annan gammal klasskamrat träffade jag för ett tag sedan, jag gick upp mot bussen släpandes på väskan med tunga steg och jag var nog i min egen lilla värld, för jag hoppade till av repliken "höga knän sara!"
Hej Andreas Olsson.




   


RSS 2.0